CLAY-DAYS

MASTERCLASSES

Vera Stoefs

Porselein draaien - 3 dagen

door Vera Stoefs

Draai je al aardig met steengoed, maar ben je nieuwsgierig naar porselein? Dan is dit jouw kans om onder de deskundige begeleiding van Vera Stoefs dit prachtig, maar complex materiaal te verkennen!  Naast het draaien leer je ook een aantal decoratietechnieken, zoals inleggen, wateretsen en werken met porseleinslib.

 

€ 330

  • maximaal 10 deelnemers
  • 6 kg porseleinklei en ruwbak zijn inbegrepen
  • er wordt niet geglazuurd tijdens deze masterclass

ZOMERVAKANTIE

  • donderdag 22,  vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus van 10u tot 16u

!! Kijk goed na of alle data van de workshop voor je passen, gemiste lessen kunnen helaas niet ingehaald worden.

Vera Stoefs

Keramiek is voor Vera een levens-noodzakelijke passie. Al dertig jaar ontwerpt en maakt ze keramiek. Ze volgde een opleiding in het IKA (Mechelen), aangevuld met een lange lijst van workshops bij gerenommeerde en hoogopgeleide keramisten in heel Europa. Haar uitgepuurde, verfijnde vormen getuigen van haar gevoel voor verhoudingen en proporties, haar oog voor detail en haar verlangen naar perfectie.

Haar motto ‘Schoonheid brengen in alledaagse voorwerpen”

www.verastoefs.be
@verastoefs

Masterclass 'Groter/groot draaien'

met Aster Caemaert

€ 265

Heb je het draaien al goed onder de knie maar wil je je grenzen verlegen?  ‘Groot’ kan vanalles betekenen, rekening houdende met de verwachtingen van de groep kunnen we focussen op ‘hoog’; cylinders zo goed en hoog mogelijk optrekken. Maar ‘groot’ kan ook ‘breed’ betekenen. We gaan dus een aantal technieken leren om grote schalen te draaien. O.a door het ‘openleggen met een stok. Dag één gaan we de grotere vormen bekijken uit één stuk. Dag twee leren we verschillende delen op elkaar zetten. Tijdens deze workshop moet je minimaal 1,5 kg klei kunnen centreren en optrekken.

Voor deze workshop moet je minimaal 1,5 kg klei vlot kunnen centreren en optrekken. De nadruk ligt op oefenen.

  • Maximaal 10 deelnemers
  • Biscuitbak is niet inbegrepen
  • Er wordt niet geglazuurd tijdens deze workshop

PAASVAKANTIE

  • vrijdag 12/04 – zaterdag 13/04
    van 10u tot 16u30 WACHTLIJST

Aster Caemaert

Keramiek is voor Aster zo veel meer dan een eindproduct. Het is een constant ontdekken en herontdekken van de klei. Reeds meer dan 20 jaar is zij begeesterd aan het creëren en schoolde ze zich bij in alle facetten van het pottendraaien, glazuren en stoken. Dit prachtig ambacht werd een manier van leven.
Asters werk is een speelse zoektocht naar zuivere vormen en spannende glazuren. Ze maakt eenvoudig en sterk gebruiksgoed.
Deze passie beleven en delen met cursisten en collega’s zet Aster in haar volle kracht.

Samen met haar zus runt ze het keramiekatelier Aster en Jasmien.

www.asterenjasmien.be

@astercaemaert_ceramics

Inschrijving en annulatie

Schrijf je in via onderstaand formulier. We laten je zo spoedig mogelijk weten of er nog plaats is en dan geven we je de gegevens voor een overschrijving. Na betaling ontvang je een bevestigingsmail. Pas vanaf dan ben je definitief ingeschreven. Kort voor de aanvangsdatum ontvang je nog een mail met praktische info.
Annuleer je meer dan 14 dagen op voorhand, dan wordt het inschrijvingsgeld teruggestort, mits afhouding van €35  administratiekosten.
Annuleer je minder dan 14 dagen op voorhand, dan wordt het inschrijvingsgeld enkel en alleen teruggestort (mits afhouding van €35 euro administratiekosten) als  jij iemand anders vindt die je plaats inneemt.