CLAY-DAYS

HANDOPBOUW

3-DAAGSE workshop voor beginners

met Cat & Dominique

In deze 2-daagse workshop (+ glazuurmoment) leer je hoe je ook zonder draaischijf tot heel leuke resultaten kan komen. Verschillende technieken komen aan bod om klei vorm te geven zoals het kneden van een duimpotje, het werken met platen, het bouwen met worstjes klei en het gebruik van drukmallen. Ook decoreren en glazuren komen aan de beurt.
Handopbouw is de perfecte manier om met weinig middelen snel tot een leuk resultaat te komen. Je kan er echt alle kanten mee uit!

€ 195

 • geen enkele kennis nodig
 • maximaal 10 deelnemers
 • klei, tools en biscuitbak zijn inbegrepen
 • de prijs voor de glazuurbak wordt per volume berekend

Zomervakantie

 • Vrijdag 19 en zaterdag
  20 juli  

  van 10u tot 16u
  + glazuurmoment

5-Beurtenkaart opbouw

met Myriam Thas

Tijdens deze ateliermomenten leert Myriam je hoe je zonder draaischijf tot heel leuke resultaten kan komen met klei. We werken in groep, beginnelingen en gevorderden samen. Myriam geeft advies en begeleidt elke cursist individueel: als beginneling leer je 4 verschillende technieken aan, heb je die technieken al onder de knie, dan word je begeleid in je eigen project. Ook decoratietechnieken komen aan bod: engobe, krassen, opleggen, uithollen, de mogelijkheden zijn oneindig!

Voor dit atelier werken we met 5-beurtenkaarten. De les gaat telkens door op donderdag, maar je hoeft niet elke week te komen, je kiest à la carte hoe vaak je komt. Je reserveert je plek via Whatsapp/sms
Let wel op, de kaart is 4 maanden geldig vanaf de eerste les. 

€ 185

 • geen enkele kennis nodig
 • maximaal 8 deelnemers per les
 • biscuitbak is inbegrepen
 • de prijs voor de glazuurbak wordt per volume berekend
 • voorzie een eigen set basisgereedschap en penselen (te koop in het atelier
 • glazuren zijn niet inbegrepen (ook te koop in het atelier) 
 • annuleren kan tot 24u voor de les
 • Elke donderdag-namiddag (behalve tijdens schoolvakanties en feestdagen)
  van 14u tot 17u

De 4 verschillende opbouwtechnieken om op een eenvoudige manier creatief met klei te kunnen werken zijn:
Duimpotjes; de basis, je leert zo de materie kennen, je vingers op de juiste manier gebruiken en vooral beheersen, voeling krijgen met de materie.
Gipsen mallen; je leert de juiste kleidikte beheersen, een lomer gebruiken, een mooie kom maken.
Rolletjes; je leert een cilinder maken met rolletjes; weeral de beheersing van je vingers en handen om rolletjes te maken die altijd even dik zijn. Het plaatsen van de rolletjes op elkaar zodanig dat je een perfect rechte cilinder maakt.
Plaatwerk; je leert een plaat uitrollen die perfect vlak is en overal de juiste dikte heeft, de klei drogen om deze verticaal te gebruiken, vorm kiezen

opbouw met Myriam Thas

Myriam Thas

Na een jarenlange opleiding aan het IKA te Mechelen onder leiding van Bruno Vermeiren en diverse stages in België en Frankrijk is Myriam in januari 2011 gestart met een eigen keramiek atelier ‘Clay on Wheels’, te Rijmenam.

Naast het verder ontwikkelen, creëren en verkopen van eigen keramiek heeft zij heel wat ervaring opgedaan met creatieve workshops in haar eigen atelier. Dit zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Zij geeft op een enthousiaste manier al haar kennis  door aan ieder persoon die kennis wilt maken met deze wonderlijke materie : klei.

Inschrijving en annulatie

Schrijf je in via onderstaand formulier. We laten je zo spoedig mogelijk weten of er nog plaats is en dan geven we je de gegevens voor een overschrijving. Na betaling ontvang je een bevestigingsmail. Pas vanaf dan ben je definitief ingeschreven. Kort voor de aanvangsdatum ontvang je nog een mail met praktische info.
Annuleer je meer dan 14 dagen op voorhand, dan wordt het inschrijvingsgeld teruggestort, mits afhouding van €35  administratiekosten.
Annuleer je minder dan 14 dagen op voorhand, dan wordt het inschrijvingsgeld enkel en alleen teruggestort (mits afhouding van €35 euro administratiekosten) als  jij iemand anders vindt die je plaats inneemt.

We proberen alle mails snel te beantwoorden, check je spambox indien je niets van ons hoort!