CLAY-DAYS

Workshop decoreren met engobes

met Myriam Thas

€ 95

Engobe (=ingekleurde kleislib) is een zeer veelzijdige manier om kleur aan te brengen op klei. Tijdens de workshop leert Myriam Thas je hoe je engobes maakt en vervolgens aanbrengt op leerharde en/of biscuitgebakken klei. Diverse technieken komen aan bod: kwasten, ringeloren, sponzen,  stempelen… ook  werken met sjablonen, wasuitsparingen, sgraffito en nog veel meer!
In deze workshop focussen we niet op het eindresultaat, maar op het experimenteren met deze verschillende technieken.

Materialen en het bakken van je testpotjes zijn inbegrepen in de prijs. Je krijgt recepten voor  engobes mee zodat je thuis verder kan experimenteren.

  • je hebt voor deze workshop een  basiskennis keramiek nodig 
  • breng een (klein) leerhard en een (klein) biscuitgebakken potje/bordje mee om op te experimenteren 
  • minimumleeftijd is 16 jaar

Datums 2023

  • zaterdag 6 januari
    van 9u30 tot 16u nog WACHTLIJST
opbouw met Myriam Thas

Myriam Thas

Na een jarenlange opleiding aan het IKA te Mechelen onder leiding van Bruno Vermeiren en diverse stages in België en Frankrijk is Myriam in januari 2011 gestart met een eigen keramiek atelier ‘Clay on Wheels’, te Rijmenam.

Naast het verder ontwikkelen, creëren en verkopen van eigen keramiek heeft zij heel wat ervaring opgedaan met creatieve workshops in haar eigen atelier. Dit zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Zij geeft op een enthousiaste manier al haar kennis  door aan ieder persoon die kennis wilt maken met deze wonderlijke materie : klei.

Inschrijving en annulatie

Schrijf je in via onderstaand formulier. We laten je zo spoedig mogelijk weten of er nog plaats is en dan geven we je de gegevens voor een overschrijving. Na betaling ontvang je een bevestigingsmail. Pas vanaf dan ben je definitief ingeschreven. Kort voor de aanvangsdatum ontvang je nog een mail met praktische info.
Annuleer je meer dan 14 dagen op voorhand, dan wordt het inschrijvingsgeld teruggestort, mits afhouding van €35  administratiekosten.
Annuleer je minder dan 14 dagen op voorhand, dan wordt het inschrijvingsgeld enkel en alleen teruggestort (mits afhouding van €35 euro administratiekosten) als  jij iemand anders vindt die je plaats inneemt.