CLAY-DAYS

Clay-days

Klei is magisch. Je handen in klei drukken is heerlijk ontspannend  en heeft een positieve impact op je welzijn. …een leerschool in onthaasting. Bovendien maak je met klei de leukste dingen. Dingen voor op tafel, voor in de keuken, voor in de tuin, voor je planten  of gewoon als decoratie. Handgemaakte voorwerpen zijn anders, dat zie je, dat voel je. handgemaakte voorwerpen, hebben een ziel/ een sentimentele waarde, daar ga je anders mee om. Thee drinken uit een zelf-/ handgemaakt kopje smaakt anders
De pottersschort is het begin/de eerste stap van CLAY-DAYS, ons project rond klei
In een wereld die steeds sneller draait, globaler, maar ook ondoorzichtiger wordt, willen wij – een plek bieden waar je kan onthaasten, ontmoeten,  leren en creeren met klei -producten bieden die authentiek, kwalitatief, eerlijk zijn, producten waarvan de herkomst transparant is

Cat & Do

Wij, dat zijn Do en Cat, jarenlang collega’s en vriendinnen in de creatieve hub van Dille & Kamille. 
Tot we besloten onze passie en ervaring in een nieuw avontuur te werpen.  Cat is een creatief brein. Zij gooit als grafisch en productont- werper, conceptontwikkelaar en ‘maker’ heel wat creatieve expertise in het project. Do vult naadloos aan als fotograaf bedreven stylist, frisse marketeer, zorgvuldige planner en beeldhouwer.  Ja we delen veel, maar een ding bovenal: we zijn gek op klei,  allebei. Daarom beginnen we met Clay-days, met heel veel zin, een hoop ideeen en een uitgekiend plan.  En met eenvoud en authenticiteit als ons handelsmerk.

De missie van Clay-Days is om iedereen te helpen om zich weer te connecteren met zijn creativiteit dankzij klei.

Ons doel is het creëren en ontwikkelen van een club van keramisten in Mechelen. Iedereen is welkom bij Clay-Days: beginners werken samen met professionals in een zorgzame gemeenschap. Er zijn geen voorwaarden om mee te doen, en iedereen is vrij om te maken wat hij wil.

Wij geloven dat de toekomst draait om meer maken en minder consumeren, of met andere woorden: “minder maar beter consumeren”. Wij willen iedereen bewust maken van zijn vermogen om te creëren, om alledaagse voorwerpen te maken, om zijn kennis te delen en om lokaal gemaakte producten te verdedigen. Je handen in de klei steken om iets te maken, kan een belangrijke eerste stap zijn in de bewustmaking voor morgen.