CLAY-DAYS

Clay-days

In een wereld die steeds sneller draait, willen wij een plek bieden waar je kan
onthaasten, ontmoeten, leren en creëren met klei.

het atelier

Ons atelier gevestigd in de oude apotheek op het dorpsplein van Muizen, is uitgerust met 10 draaischijven, 2 ovens, grote werktafels en veeeel rekken. Een toog voor een koffie- of theebreak en een tuintje voor een pauze in de zon!

de shop

De missie van Clay-Days is om iedereen te helpen om zich weer te connecteren met zijn creativiteit dankzij klei.

Ons doel is het creëren en ontwikkelen van een club van keramisten in Mechelen. Iedereen is welkom bij Clay-Days: beginners werken samen met professionals in een zorgzame gemeenschap. Er zijn geen voorwaarden om mee te doen, en iedereen is vrij om te maken wat hij wil.

Wij geloven dat de toekomst draait om meer maken en minder consumeren, of met andere woorden: “minder maar beter consumeren”. Wij willen iedereen bewust maken van zijn vermogen om te creëren, om alledaagse voorwerpen te maken, om zijn kennis te delen en om lokaal gemaakte producten te verdedigen. Je handen in de klei steken om iets te maken, kan een belangrijke eerste stap zijn in de bewustmaking voor morgen.

het team

Wij, dat zijn Do en Cat, jarenlang collega’s en vriendinnen in de creatieve hub van Dille & Kamille. 
Tot we besloten onze passie en ervaring in een nieuw avontuur te werpen.  Cat is een creatief brein. Zij gooit als grafisch en productont- werper, conceptontwikkelaar en ‘maker’ heel wat creatieve expertise in het project. Do vult naadloos aan als fotograaf bedreven stylist, frisse marketeer, zorgvuldige planner en beeldhouwer.  Ja we delen veel, maar een ding bovenal: we zijn gek op klei,  allebei. Daarom beginnen we met Clay-days, met heel veel zin, een hoop ideeen en een uitgekiend plan.  En met eenvoud en authenticiteit als ons handelsmerk.