CLAY-DAYS

WORKSHOPS & CURSUSSEN

PROEFLES draaien 3u

€ 70

Dit is een eenmalige workshop om voeling te krijgen met de draaischijf. Ontdek hoe de klei en je vingers samenwerken. Geniet van de handeling en het gevoel van je handen in de klei. Het eindresultaat is hierbij van minder belang.  

De prijs is inclusief je leukste potje dat wij verder voor je afwerken en glazuren.

6-LESSENREEKS draaien (6x3u)

€ 280

Deze reeks van 6 lessen richt zich tot beginners en beginners+. Je leert de basistechnieken van het draaien, afdraaien en glazuren. Kan je al wat draaien dan is dit de kans om nieuwe technieken bij te leren. Draaibenodigdheden, klei en biscuitbak zijn inbegrepen.
Voor de glazuurbak rekenen we 10€/kg.

2-DAAGSE MASTERCLASS groot draaien

met Aster Caemaert

€ 265

Je kunt al een redelijke pot draaien, maar loopt tegen de grenzen aan van de hoeveelheid klei die je kunt centreren en optrekken? 
Tijdens deze workshop word je uitgedaagd om je grenzen te verleggen. Zowel hoge cilinders als brede schalen komen aan bod!

4-DAAGSE WORKSHOP glazuren (4x6u)

met Bert De Rouck

€ 375

Wil je de kunst van glazuren onder de knie krijgen? Dan is onze intensieve vierdaagse cursus precies wat je nodig hebt! Onder leiding van Bert, een gepassioneerde expert, duik je diep in de wereld van glazuren en krijg je een stevige basis om zelf aan de slag te gaan.

3-DAAGSE WORKSHOP draaien (4x6u) + glazuurmoment

€ 325

4 dagen om volop in de materie klei te duiken. Ben je beginner dan leren we je de basistechnieken van het draaien en afdraaien. Kan je al wat draaien dan is dit de kans om intensief te oefenen en nieuwe technieken bij te leren.  Klei en biscuitbak zijn inbegrepen. 

3-DAAGSE MASTERCLASS intensief draaien voor (semi-)gevorderden

door Vera Stoefs

€ 320

Deze 3-daagse masterclass is voor mensen die al vlot 1kg kunnen centreren én optrekken. Je kan kiezen wat je wil bijleren: groter, hoger, boller, gelijker….. Ook als je tegen een bepaald probleem aanloopt is deze cursus voor jou! Schrijf hieronder bij ‘message’ wat je wil bijleren. 

DUO-PROEFLES DRAAIEN (groot)ouder-tiener

€ 140

Een moment om je samen met je dochter / zoon, neef / nicht, kleinzoon / kleindochter, petekind creatief met klei uit te leven. Je leert de basistechnieken van het draaien, en ontdekt hoe de klei en je vingers samenwerken. 

 

4-LESSENREEKS handopbouw theepotten(4x2u30) + 1 glazuurmoment (1u)

Tijdens deze reeks ontdek je dat je zonder ervaring en zonder draaischijf tot heel leuke resultaten kan komen. We leren je hoe je met verschillende handopbouwtechnieken je eigen theepot met bijpassende kommetjes kan maken. Op het einde van de reeks organiseren we een moment om de werkjes te glazuren. 

Klei, gereedschap, biscuitbak zijn inbegrepen. Voor de glazuurbak rekenen we 10€/kg.  Koffie en thee staan altijd klaar!

DATUMS 2022

TEAMBUILDING/WORKSHOP op maat

We organiseren workshops op maat voor teambuilding, feestjes of zomaar …

Met of zonder thema, met of zonder draaischijf…


handopbouw Myriam Thas

5-BEURTENKAART OPBOUW met Myriam Thas

€ 185

Tijdens deze ateliermomenten leert Myriam je hoe je zonder draaischijf tot heel leuke resultaten kan komen met kleiWe werken in groep, beginnelingen en gevorderden samen. Myriam geeft advies en begeleid elke cursist individueel.

WORKSHOP DECOREREN MET ENGOBES
met Myriam Thas

€ 95

Tijdens deze ateliermomenten leert Myriam je hoe je zonder draaischijf tot heel leuke resultaten kan komen met kleiWe werken in groep, beginnelingen en gevorderden samen. Myriam geeft advies en begeleid elke cursist individueel.

MASTERCLASS SERIE DRAAIEN (2x6u) door Vera Stoefs

€ 210

Een 2-daagse masterclass voor (semi-)gevorderden draaiers.
Of je nu gelijke bekers, kopjes, kommetjes, schaaltjes… wil maken, Vera Stoefs leert je wat de stappen zijn en welke tools je kunnen helpen om een reeks potjes te draaien die dezelfde grootte, hoogte, diameter en vorm hebben!

MASTERCLASS SCHALEN & VAZEN (3x6u) door Vera Stoefs

€ 280

Een 3-daagse masterclass voor (semi-)gevorderde  draaiers. Vera Stoefs leert je hoe je de grenzen van de klei verlegt, vlot de hoogte in gaat of een perfecte open curve bereikt. 

WORKSHOP Decoreren met engobes, onderglazuren en majolica (2x 2,5u)

€ 95

Ben je keramist en heb je zin om je keramiek een extra persoonlijke toets te geven? Of ben je (nog) geen keramist maar wil je graag schilderen op keramiek?
Gedurende deze 2x 2,5 uren-workshop leert Greet Verbruggen je diverse technieken om keramiek te decoreren.
Alle materialen zijn inbegrepen in de prijs, alsook 2 gebakken potjes en een gebakken testplaat. Je krijgt ook engobe- en glazuurrecepten mee!

 • donderdag 09/03 & donderdag 30/03 van 19u tot 21u30
  WACHTLIJST

MASTERCLASS kommen & schalen

door Vera Stoefs

€ 95

Tijdens deze 2-daagse masterclass leer je hoe je de grenzen van de klei verlegt en hoe een perfecte open curve te bereiken. Deze workshop wordt gegeven door Vera Stoefs.

groepjes van max 8 personen

 • donderdag 27 oktober
  van 18u30 tot 21u30
  & zaterdag 29 oktober
  van 14u tot 17u
  WACHTLIJST

MASTERCLASS serie draaien

door Vera Stoefs

€ 95

Tijdens deze 2-daagse masterclass leer je hoe je de grenzen van de klei verlegt en hoe een perfecte open curve te bereiken. Deze workshop wordt gegeven door Vera Stoefs.

groepjes van max 8 personen

 • donderdag 1 december
  van 18u30 tot 21u30
  & zaterdag 3 december
  van 14u tot 17u

Nog vragen? Stuur ons een mail!